ناگهان چشمانش را باز کرد ،فشاری که پیرمرد بر زخمش وارد کرده بود درد داشت اما به جای او پیرمرد آخ گفته بود،خون زخم وی پیرهن پیرمرد بود؛از خودش خجالت کشید خواست بگوید شرمنده اما شرمندگی مانع شد.
دوباره چشمانش را بست تا پیرمرد کارش را ادامه دهد،او را بیش تر از دکترها قبول داشت،و انگار چیزی به یادش آمده باشد چشمانش را باز کرد و روی پیرهن پیرمرد خیره شد انگار در خونی که آنجا بود دنبال چیزی می گشت،چیزی که شاید دلیل آن همه اتفاق بود؟!نمی دانست چرا ولی می دانست باید زودتر اینکار را می کرده شاید همان زمان که نگاهش لحظه لحظه از امامزاده صالح دور می شد،شاید همان زمان که اتوبوس راه خانه را درپیش گرفته بود و او پشت به خانه نگاهش را از درب امامزاده تا نوک گلدسته های عریان جولان می داد.
اما ایندفعه مطمئن بود.حتی به حرف پیرمرد هم گوش نمی کرد:من همیشه یک پیراهن یدکی دارم برای همین جور موقع هاست؛داشت فکر می کرد؛اگر خوب نشد چه ؟چجوری برگرده شهرستان؟!
با خودش فکر می کرد،انگار می خواست به پیرمرد التماس کند اما نمی توانست،ناگهان فکری به ذهنش خطور کرد:«برم مشهد براتون دعا می کنم»،اما انگار پیرمرد برایش مهم نبود،به آرامی وسایل را سرجایشان می گذاشت و انگار نه انگار که باید از پسرک برای دعای التماس نگفته تشکر می کرد،آرام گفت : از پله های روبروی ضریح که رفتی پایین 14 صلوات برای حضرت زهرا بفرست.
یکهو چشمانش برق زد،دفعه پیش مادرش 14هزار صلوات نذر کرده بود تا او خوب شده بود،خواست نذر کند اما خجالت کشید از همان حسی را داشت که روبروی امامزاده صالح مانع ورودش شده بود،کم کم داشت می فهمید آن روز در امامزاده دنبال چه می گشته....
پسرک تنها بود...
نوشته شده توسط : حسن قاسم زاده
گفتگویی که واقعا روی فرکانس اضطراری کشتیرانی روی کانال 106 سواحل Finisterra (Galicia) میان اسپانی ها و امریکائیها رخ داد:
اسپانیائییا ( با سر و صدای متن): A-853 با شما صحبت میکند. لطفا 15 درجه به جنوب بچرخید تا از تصادف اجتناب کنید. شما دارید مستقیما بطرف ما می آیید. فاصله 25 گره دریایی.
آمریکائییها ( با سرو صدای متن): ما بشما پیشنهاد میکنیم 15 درجه به شمال بچرخید تا با ما تصادف نکید.
اسپانیائییا : منفی. تکرار میکنیم. 15 درجه به جنوب بچرخید تا تصادف نکنید.
آمریکائییها ( یک صدای دیگر) : کاپیتان یک کشتی ایالات متحده آمریکا با شما صحبت میکند. بشما اخطار میکنیم 15 درجه بشمال بچرخید تا تصادف نشود.
اسپانیائیها : این پیشنهاد نه عملی است و نه مقرون به صرفه. بشما پیشنهاد میکنیم 15 درجه به جنوب بچرخید تا باما تصادف نکنید.
آمریکائیها (با صدای عصبانی) : کاپیتان ریچارد جمس هاوارد فرمانده ی ناو هواپیما بر یو اس اس لینکلن با شما صحبت میکند . دو رزمناو 6 ناو منهدم کننده 5 ناوشکن 4 زیر دریایی و تعداد زیادی کشتی های پشتیبانی ما را اسکورت میکنند. بشما پیشنهاد نمی کنم. بشما دستور میدهم راهتان را 15 درجه بشمال عوض کنید. در غیر اینصورت مجبور هستیم اقدامات لازمی برای تضمین امنیت این ناو اتخاذ کنیم. لطفا بلافاصله اطاعت کنید و از سر راه ما کنار روید!!!
اسپانیائیها : خوان مانوئل سالاس آلکانتارا با شما صحبت میکند. ما دو نفر هستیم و یک سگ دو وعده غذا 2 قوطی آبجو و یک قناری که فعلا خوابیده ما را اسکورت میکنند. پشتیبانی ما ایستگاه رادیوئی زنجیره ی دیال ده لا کورونیا و کانال 106 اضطراری دریائی است. ما به هیچ طرفی نمی رویم زیرا ما روی زمین قرار داریم و در ساختمان فانوس دریایی A-853 Finisterra روی سواحل سنگی گالیسیا هستیم و هیچ تصوری هم نداریم که این چراغ دریایی در کدام سلسله مراتب از چراغ های دریای اسپانیا قرار دارد. شما میتوانید هر اقدامی که به صلاحتان باشد را اتخاذ کنید و هر غلطی که میخواهید بکنید تا امنیت کشتی کثافتتان را که بزودی روی صخره ها متلاشی میشود تضمین کنید. بنابراین بازهم اصرار میکنیم و بشما پیشنهاد میکنیم عاقلانه ترین کار را بکنید و راه خودتان را 15 درجه ی جنوبی تغییر دهید تا از تصادف اجتناب کنید.
آمریکائیها : آهان باشد. گرفتیم. ممنون.
منبع: http://www.lizer.blogfa.com/post-49.aspx
نوشته شده توسط : حسن قاسم زاده
نماز و خانواده؛دو رکن تفکیک ناپذیر
در جهان مادی امروز که نهاد خانواده در حال اضمحلال توسط فساد و فحشاء است بزرگترین دغدغه های خانواده ها برای نجات فرزندانشان از این منجلاب فساد و فحشاست و قرآن این کتاب زندگی بشر سالها پیش از این راه نجات را بیان کرده است؛«اتل ما اوحی الیک من الکتاب واقم الصلاه ان الصلاه تنهی عن الفحشاء والمنکر ولذکر الله اکبر والله یعلم ما تصنعون؛هر چه را از این کتاب بر تو وحی شده است تلاوت کن و نماز بگزار ،که نماز آدمی را از فحشا و منکر باز می دارد و ذکر خدا بزرگ تر است وخدابه کارهایی که می کنید آگاه است.» همانطور که در روایات نیز وارد شده است هنگامی که فرزندی به دنیا می آید مستحب است در گوش راست او اذان و در گوش چپ او اقامه گفته شود چراکه این عمل باعث می شود انسان از کودکی با نماز آشنا شود و بنابراین از شر شیطان در امان باشد؛کم نیستند اینگونه احادیث که بر آموزش نماز به کودکان تاکید دارند؛دراین میان باید دید که چگونه می توان این فریضه الهی را که به گفته مقام معظم رهبری نیاز آدمی و دریچه ای است که هوای پاک آزادی را از عالم معنا به ما می رساند و دل را از آلودگی و بیخبری می رهاند را به گونه ای در خانواده ها نهادینه کرد که پیوند نماز و خانواده پیوندی نا گسستنی باشد. در این راستا نهادها و سازمان های زیادی در تلاش اند که از آن جمله می توان به ستاد اقامه نماز اشاره کرد،این ستاد با برگزاری همایش های نماز و کلاس های تبلیغی و آموزشی نقشی اساسی در شناخت نماز و آموزش آن به قشر جوان ایفا می کند. شانزدهمین اجلاس سراسری نماز که با محوریت نماز و خانواده صبح امروز با پیام مقام معظم رهبری آغاز به کار کرده است از جمله این فعالیت هاست که می تواند در نهادینه سازی نماز در خانواده ها نقش اساسی داشته باشد چرا که به گفته معاون فرهنگی و پژوهشی ستاد اقامه نماز کشور و دبیر اجلاس شانزدهم نماز،دکتر«غلامحسین حیدری»،خانواده جسم انسان را میپرورد و نماز جان او را و پرورش جسم و روان در کنار هم تحکیم بنیان خانواده را به دنبال دارد. اما همانطور که مقام معظم رهبری نیز در پیام خود به این اجلاس اشاره کردند نباید فراموش کرد که برای این کار بزرگ، ناگزیر باید هم خرد و هم هنر و هم انگیزه به کار گرفته شود.
نوشته شده توسط : حسن قاسم زاده
بی بی سی پس از اشتباه خود درباره فرمانده سپاه پاسداران در پی لاپوشانی آن برآمده و توسط خبرنگاران خود در وبلاگ بی بی سی نوشته:
«ماجرای اشتباه بی بی سی فارسی در تنظیم خبر تغییر فرمانده سپاه پاسداران ایران در کوتاه زمانی خود به خبری بدل شد که در جلب توجه رسانه ای چیزی کم از اصل خبر نداشت. بی بی سی فارسی با دهه ها سابقه، در جایی از متن خبر به جای محمدعلی جعفری - که حال فرمانده سپاه شده - به محمد جعفری، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، اشاره کرده بود.
ما اشتباه کردیم و اعتراف به این اشتباه بی شک اولین قدم برای جلوگیری از تکرار آن است. غرض از نوشتن این چند سطر هم نه توجیه اشتباه که توضیح شرایطی است که این اشتباه در آن رخ داد.
وقتی شنبه شب رسانه های ایرانی حکم رهبر جمهوری اسلامی برای تغییر فرمانده سپاه را منتشر کردند، بی بی سی هم چون دیگر رسانه ها به آن پرداخت. اصل خبر ساده بود. محمدعلی جعفری جانشین یحیی رحیم صفوی شد. آنچه تنظیم خبری ورای این جمله ساده را دشوار می کرد یافتن پیشینه و نکات جنبی برای تکمیل خبر بود. عجبا که از شخصیتی لشکری به این مقام هیچ منبع رسمی اطلاعاتی درخور نداشت. نه شرح حالی در خبرگزاری ها، نه خلاصه سوابقی درپایگاه اینترنتی نداشته سپاه پاسداران.
. اساسا تنظیم خبر در نبود منابع قابل استناد و انتشار آن در زمانی کوتاه شرایط اشتباه کردن را سخت مهیا می کند. در این مورد نه تنها تشابه اسمی که تشابه ظاهری دو نفر - که به نظر تنظیم کنندگان خبر قابل توجه آمده بود - مزید بر علت شد تا آنچه نباید رخ می داد رخ دهد.
دشواری یافتن اطلاعات مطمئن را در این مورد اخیر، نه فقط تهیه کنندگان خبر در بی بی سی فارسی - که از داشتن خبرنگار رسمی از در ایران هم محروم است - که خبرنگاران خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز بی شک دریافته اند. چه تا ساعاتی پس از انتشار خبر یا همچنان شرح حالی از فرمانده جدید سپاه پاسداران ایران موجود نبود، یا - بدتر از آن - اگر بود با ارجاع (لینک به خبر - لینک به صفحه ذخیره شده در گوگل ) به همان مطلب به زحمت گردآوری شده بی بی سی فارسی بود، با تکرار همان اشتباه!
ای کاش منابعی هم که ما خبرنگاران - چه در بنگاه خبرپراکنی بی بی سی چه در خبرگزاری رسمی ایران - به طور طبیعی باید اینگونه اطلاعات را از آنها کسب کنیم، تلاشی کرده و به پیش گیری از این اشتباهات کمک کنند.»
حالا خودتان انصاف بدهید این دو عکس که خود بی بی سی گذاشته چقدر شبیه به هم دیگر است؟!
تازه بالفرض که درست بگن اگر فقط ده دقیقه اخبار ایران رو گوش می کردن تمام سمت های سردار جعفری دستشون می آمد...خوب دیگه یک دنیاست و یک بنگاه خبرپراکنی بی بی سی لابد هر چی بگه درسته دیگه!!!حالا اگر هم اشتباه شده آدم جایز الخطاست.(در ضمن حواستون باشه معذرت خواهی در کار نیست!)
نوشته شده توسط : حسن قاسم زاده
نوشته شده توسط : حسن قاسم زاده
شبکه خبری سی ان ان به تازگی با معرفی فردی به نام محمد ممدانی در بخش قهرمانان خود به معرفی چهره ای ضعیف و بی هویت از مسلمانان انگلیس پرداخته است
.
در توضیح این مستند در سایت سی ان ان آمده است :«محمد ممدانی آغاز به ساخت یک مرکز خدمات حمایتی از مسلمانان جوان در انگلیس کرد
.»این فیلم که با صحبت های ممدانی آغاز می شود به بیان این نکته می پردازد که 65 درصد دانش آموزان مسلمان انگلیس و ایرلند خود را از سایر دانش آموزان جدا می دانند و به طور منزوی و گوشه گیری نسبت سایر همکلاسی هایشان مشغول تحصیل هستند
.
در این فیلم ممدانی به عنوان یک جنگجوی شرکت کننده در جنگ های صلیبی معرفی می شود که با اقداماتی که می کند قصد حفاظت از مسلمانان در مقابل مسیحیان را دارد
.ممدانی با الهام از اقدامات پدرش اقدام به تشکیل یک مرکز مشاوره تلفنی کرده است که مسلمانان بتوانند با تماس با این مرکز مشکلات خود را مطرح کنند و مشاوره بگیرند.گوینده سی ان ان در ادامه این فیلم اشاره می کند که این مرکز به مسلمانان کمک می کند تا هویت دوگانه خویش را تقویت کنند و در اجتماع غرب موفق تر ظاهر شوند
.در بخش دیگری از این مستند یک زن مسلمان در جواب یکی از افرادی که برای مشاوره تلفنی با این مرکز تماس گرفته است می گوید:«نه،اصلا، شما هرگز دیوانه نیستید
»در بخش دیگری از این مستند به معرفی مرکز جوانان انصار می پردازد جایی که محمد ممدانی برای نزدیک کردن مسلمانان و تقویت آنها در مقابل حوادث اجتماعی ساخته است،جایی که به گفته سی ان ان آنها با هم روابط برادرانه را تجربه می کنند
.در انتها نیز سی ان ان با بیان این نکته که «از زمان تشکیل این مرکز خدمات حمایتی که به «خط کمک» معروف شده است(آگوست 2001) 17هزار نفر با این مرکز ارتباط برقرار کرده اند» و اینکه «تا کنون 350 کودک به «انصار» پیوسته اند تاکید کرده است که ممدانی امیدوار است این کار او یک الگو و مدل در انگلستان تبدیل شود
.خود ممدانی هم در انتهای فیلم اشاره می کند که من می خواهم به همه مسلمانان بگویم که فقط خودشان باشم
.نوشته شده توسط : حسن قاسم زاده
روز پاسدار:تقویت فرهنگ ایثار و شهادت در نسل سوم
روز سوم شعبان همزمان با ولادت امام حسین (ع) روز پاسدار نام نهاده شده است از این رو سپاه و سایر نهاد ها نظامی و دفاعی کشور در بیانیه هایی این روز را گرامی داشته اند و بر این موضوع تاکید کرده اند که با الگوگیری از سرور شهیدان و بزرگ پاسدار اسلام حضرت امامحسین (ع) که بعنوان اسوه درمیان مسلمانان و ملتهای آزاده شناخته میشود و برخورداریاز روحیه شهادت طلبی، به پاسداری از مرزهای جمهوری اسلامی ایران می پردازند.
در این میان آنچه حائز اهمیت است اینست که آیا در مدت 29 ساله ای که از انقلاب اسلامی می گذرد روحیه ایثار و شهادت طلبی در میان اقشار جامعه به خصوص جوانانی که به نسل سوم تنقلاب معروف شده اند نهادینه شده است یا نه؟
بی شک یکی از منابع مهم این انتقال فرهنگ مسئولین و دست اندر کاران فرهنگی جامعه هستند ،همانطور که در صحبت های فرماندار سردشت در جلسه برنامهریزی و هماهنگی بزرگداشت هفته دفاع مقدس آمده است «آشنایی نسل جدید با زوایای مختلف هشت سال دفاع مقدس و جنبههای فرهنگی و اخلاقی آن یک ضرورت است»،امام جمعه سردشت نیز در این جلسه با تجلیل از روحیه ایثار و شهادت رزمندگان اسلام ،ایمان و اراده و شهادت طلبی را عامل پیرزوی اسلام در مقابل کفر دانست و بر لزوم تداوم راه شهدا تاکید کرد؛سرهنگ رسول جلایی،مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس استان گیلان نیز با تاکید بر نقش ملت ایران در دفاع مقدس و انقلاب اسلامی یادآور شده است :«بحث زمینه سازی و تسهیل انتقال ارزش ها و فرهنگ دفاع مقدس در بستر جامعه است که می تواند به صورت حمایتی و پشتیبانی در زمینه های مختلف پیش روی مردم قرار بگیرد.»
در جمع آوری و نشر آثار فرهنگ دفاع مقدس و انتقال روحیه شهادت و پاسداری موانع و محدودیت هایی وجود دارد که متاسفاته از سوی نهادها و سازمانهایی است که این منابع را در اختیار دارند اما در اختیار مردم قرار نمی دهند،سرهنگ جلای درباره راهکارهای واگذاری سریع تر و بهتر فعالیت های این حوزه به مردم و به خصوص قشر جوان گفت:«باید بعضی از کانون های دفاع مقدس در محافلی خاص به ویژه دانشگاهها راه اندازی شود و با ورود به چنین محافلی باید به سرعت آثار و ارزش های دفاع مقدس را در بین جوانان نشر دهیم . در چند سالی که آثاری همچون خاطره ،وصیت نامه و ... را جمع آوری می کنیم باید زمینه انتشار آن را با شتاب فراهم کنیم تا خروجی هایی که در قالب های گوناگون چون فیلم،کتاب و هنرهای تجسمی در جامعه منتشر می شود مردم را بیش از پیش از بار معنوی گنجینه دفاع مقدس بهره مند کند.»
در حال حاضر یکی دیگر از مشکلاتی که در عرصه انتقال فرهنگ و ارزش های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس وجود دارد پراکندگی این اسناد و مراکزی است که آنها را در اختیار دارند ،این امر باعث شده تا مردم ندانند چه چیز را باید از چه کسی بخواهند و نوعی سر درگمی درعرصه ارزشهای دفاع مقدس ایجاد شده است ،به عبارت دیگر اگر کسانی بخواهند در این عرصه وارد شوند در مواجهه با این محدودیت ها و پراکندگی ها دچار دلسردی می شوند، بنابر این توصیه می شود در جمع آوری و نشر این آثار نقاط هماهنگی صورت بگیرد به نحوی که این آثار ،اسناد ،ارزش ها و خودباوری های پدید آمده در دوران دفاع مقدس در یک منبع و مرجعی مورد استفاده مراجعین قرار بگیرد.
در این راه دفتر مطالعات و تحقیقات بنیاد شهید و امور ایثارگران پیش قدرم شده است و به منظور تسهیل در دسترسی علاقه مندان به حوزه ایثار و شهادت ،مجموعه کتابها و مقالات حوزه ایثار و شهادت را در کتاب شناسی «ایثار و شهادت» گرد آورده است که توسط «نشر شاهد »منتشر خواهد شد.
جلیل صفری مدیر کل دفتر مطالعات و تحقیقات بنیاد شهید و امورایثارگران با اشاره به این مطلب که علاوه بر آدرس مکتوب کتاب،صوت ،تصویر،مجلات،روزنامه ها،هر اطلاعاتی که راجع به منبع کتاب های«ایثار و شهادت»بوده،جمع آوری شده است ابراز امیدواری کرد با انتشار کتابشناسی ایثار و شهادت پژوهشگران و علاقه مندان دیگر مشکلی از لحاظ شناسایی منابع در این حوزه نداشته باشند.
نوشته شده توسط : حسن قاسم زاده
فریب مدعیان دروغین را نخورید...
نوشته شده توسط : حسن قاسم زاده
واحد مرکزی خبر ، حداد عادل که صبح امروز ( پنج شنبه ) برای زیارت امام رضا (ع ) با قطار وارد مشهد شد ، درباره علت سفرش با قطار گفت : سفر با قطار را دوست دارم و با قطار سفر می کنم چون راحت تر است و سفرم با قطار برای مردم این پیام را دارد که قطار وسیله خوب و مناسبی برای مسافرت است .
وی افزود : علت دیگر سفرم با قطار این است که توصیه کنم همکارانم و مسئولان هم از این وسیله برای مسافرت استفاده کنند .
ظاهرا آقای رئیس مجلس برای دریافت بلیط قطار مشهد در صف های شبانه روزی منتظر نشدند و به آژانس هایی که تمام وقت کلمات «نه» و «جا نمی ده» بر زبان هاشان جاری است سری نزدند...شاید برای دریافت بلیط به باجه بلیط های استردادی رجا مراجعه کرده اند و برای همان روز بلیط به دست آوردند.شاید هم برایشان یک کوپه به انتهای قطار اضافه کرده اند !!!!! البته نه نباید همیشه مسئولان را متهم کرد،ان شاء الله آقای حداد برای بلیط از سه ماه قبل اقدام کرده اند ....(می گن برنامه سیاست مدار ها از پیش تعیین شده است.)
آقای حداد کسی از قطار بدش نمیاد بلکه مشکل اینجاست که برای یک بلیط قطار باید از سه ماه قبل چشم به راه باشی که کی بلیط باز می شه و شما با هزار بدبختی یک درجه دو اون رو گیر بیاری....من موندم این بلیط های 16 تا 21 هزار تومانی رو کی از رجا می خره که ....
باز هم گلی به اون روزها که یک ماه پیش از سفر می رفتی یه بلیط ارزون گیر میاوردی......
نوشته شده توسط : حسن قاسم زاده
اخراج فرزاد حسنی،از شایعه تا واقعیت
نوشته شده توسط : حسن قاسم زاده
لیست کل یادداشت های این وبلاگ